Saturday, October 10, 2015

Semoga Allah Menghimpunkan Allahyarham Prof Dr Mohamad Suhaily Yusri Sebagai Salah Seorang Ahli Syurga...Pihak agensi berita BERNAMA melaporkan pada 9 Oktober 2015, bahawa pensyarah Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Tanjung Malim, Perak, Prof Dr Mohamad Suhaily Yusri Che Ngah maut dalam kemalangan jalan raya di Kilometer 13.5 (iaitu di Renok Baru) Jalan Gua Musang-Kuala Krai, sekitar jam 8.45 malam. Beliau dan muridnya dalam perjalanan dari Gua Musang ke Kampung Lakloh, Kuala Krai untuk membuat persiapan majlis penyerahan 11 rumah bantuan banjir yang dijadual dirasmikan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan, Datuk Seri Mustapa Mohamed keesokan harinya. Dilaporkan bahawa kejadian itu berlaku membabitkan tiga kenderaan termasuk Perodua Myvi yang dipandu mangsa, kenderaan pacuan empat roda Toyota Hilux dan Proton Saga mengorbankan Mohamad Suhaily Yusri, 42, manakala tiga cedera dan enam yang lain tidak mengalami kecederaan termasuk kanak-kanak dua beradik.
Prof Dr Mohamad Suhaily Yusri Che Ngah adalah Pengerusi Jawatankuasa Bencana ResQ UPSI. Beliau berasal dari Kampung Wakaf Bunut, Limbongan, Pasir Puteh.
Mayat Prof Dr Mohamad Suhaily Yusri dihantar ke Hospital Gua Musang untuk bedah siasat, dan dituntut keluarganya awal pagi 10 Oktober 2015, dan telah dikebumikan di kampungnya di Pasir Puteh.No comments:

Post a Comment